F1-kalender 2017 uitgelekt, Baku toch niet gelijk met 24h Le Mans

De definitieve Formule 1-kalender voor volgend seizoen zou zijn uitgelekt. Onder meer de BBC en Autosport melden woensdag dat ze de kalender in hebben gezien. Wereldautosportbond FIA presenteert de officiële kalender later op woensdag.

Opvallend is dat de kalender enigszins is aangepast ten opzichte van een eerder verschenen versie. Autosportfans zullen vooral blij zijn dat de Grand Prix van Europa een week naar voren gehaald is. De race in het Azerbeidzjaanse Baku wordt nu niet meer in hetzelfde weekeinde gehouden als de 24 uur van Le Mans. Dit jaar was dat wel het geval, wat voor een ongelukkig moment zorgde: in Le Mans viel de leider in de laatste minuten uit, wat voor een bizarre ontknoping zorgde, terwijl op dat moment de opwarmronde voor de Formule 1 in Baku begon. 

In totaal staan er twintig races op de kalender, waarop Duitsland - zoals al eerder bekend werd - ontbreekt. Bij de race in Brazilië staat nog een vraagteken. Vooralsnog is 12 november de datum voor de grand prix in Interlagos, maar die moet nog wel bevestigd worden. 

Formule 1-kalender 2017

Datum Grand Prix
26 maart Australië
9 april China
16 april Bahrein
30 april Rusland
14 mei Spanje
28 mei Monaco
11 juni Canada
25 juni Europa (Azerbeidzjan)
9 juli Oostenrijk
16 juli Groot-Brittannië
30 juli Hongarije
27 augustus België
3 september Italië
17 september Singapore
1 oktober Maleisië
8 oktober Japan
22 oktober Verenigde Staten
29 oktober Mexico
12 november* Brazilië
26 november Abu Dhabi

De Grand Prix van Brazilië moet nog bevestigd worden