Verstappen genoot van bandentest

Max Verstappen heeft naar eigen zeggen genoten van de bandentest die hij gisteren voor Pirelli uit mocht voeren, zo liet hij via Twitter weten. "Groter, beter, sneller. Ik heb genoten van het testen van de 2017-banden van Pirelli. Kan niet wachten om er volgend jaar mee te racen."

Verstappen kwam in Abu Dhabi in de middag in actie met een omgebouwde 2015 Red Bull. Teamgenoot Daniel Ricciardo had de ochtendsessie voor zijn rekening genomen. Namens Ferrari kwam Kimi Räikkönen in actie, terwijl Mercedes Lewis Hamilton ingeroosterd had. De Brit haakte na de ochtend af, waarna Pascal Wehrlein het stuurtje overnam.

De vijf coureurs kwamen tot een totaal van 331 ronden, wat neerkomt op zes raceafstanden. Ze gebruikten volgens Pirelli 96 verschillende compounds. In totaal zijn er 24 dagen getest met de diverse bolides met de nieuwe bredere banden, waardoor de Italiaanse rubbermaker voldoende data heeft om de definitieve 2017-banden te kunnen produceren. De testdata wordt gedeeld met de teams, zodat deze op basis hiervan geen nadeel ondervinden bij het ontwikkelen van hun auto's. Deze zullen tot vijf seconden per ronde sneller zijn dan dit jaar.