Basisschool Rotterdam verbant Zwarte Piet na ťťn klacht

Knap staaltje 'weg met ons' bij Basisschool Onze Wereld in Rotterdam. Deze heeft het bezoek van Sinterklaas aan de klassen moeten schrappen omdat ouders van zowel het pro- als anti Zwarte Pietenkamp van plan waren de inkomst te verstoren. Dit gebeurde naar aanleiding van een beslissing van wegmetonsdirectrice Tilly Terheijden.

Bij de gemengd-christelijke school is namelijk al een jarenlange traditie dat Sinterklaas een grootse entree maakt voor het plein, toegezongen door leerlingen én ouders en geflankeerd door pikzwarte pieten. Nadat vorige week maar liefst één hele ouder bezwaar maakte tegen de donkere schmink besloot schooldirectrice Tilly Terheijden uiteraard terstond om Zwarte Piet te verbannen en roetveegPiet te introduceren.

Die actie zorgde voor een voorspelbare réactie; ouders waren het er niet mee eens en uiteindelijk dreigden beide kanten het feest te verzieken.

"Sommigen waren van plan hun standpunt kenbaar te maken tijdens de intocht op het plein. De een riep met 200 mensen te komen protesteren, de ander deed daar een schepje bovenop", zo vertelt aanstichtster Terheijden aan het AD.

Na overleg met de politie komt Sint maandag níet meer aanrijden bij Onze Wereld en de pieten zijn niet langer zwart. Sint 'overnacht' op school en zet geen stap op het schoolplein. Vier roetpieten zullen de klassen bezoeken buiten het zicht van de ouders, want ja, die éne ouder is nu eenmaal belangrijk dan ál die andere ouders. Dus weg met ons.

 flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)
'Oprotten uit onze school!'