FOK!kers zijn Vettel liever kwijt dan rijk

FOK!kers hebben het niet zo op Sebastian Vettel. Meer dan 2500 mensen stemden op de vraag "Welke F1-coureur hoef jij in 2017 niet meer te zien?" en de Duitser werd de glorieuze winnaar.

Vettel kreeg een overweldigende meerderheid: meer dan 36% van de stemmers is klaar met de Duitser, die dit seizoen ijzersterk racen afwisselde met talloze malen gezeur op de boordradio. Aan de ene kant won hij drie keer de Driver of the Day-prijs, maar aan de andere kant grossierde hij in berichten als "Fuck!""Blauwe vlaggen!""Kom op man..." en "Serieus, wat zijn we hier in godesnaam aan het doen?" als iets hem weer eens niet zinde. De Grand Prix van Mexico was wellicht een hoogtepunt: Vettel kwam als vierde over de streep, stond als nummer drie op het podium na een tijdstraf van Max Verstappen en werd na een tijdstraf voor hemzelf uiteindelijk vijfde.

Weinig verrassend eindigde Verstappen zelf op de tweede plek in de lijst. Een ruime 11% van de FOK!kers zegt wel klaar te zijn met de bijzonder getalenteerde Nederlander, die dit jaar Nederlandse sportgeschiedenis schreef door een grand prix te winnen. Dat bevestigt nog maar eens wat een briljant jaar de Red Bull-coureur had: "Hoe beter je het doet, hoe meer mensen je zat zijn", luidt het aloude gezegde, ongeveer. Verstappen verving na vier races de Rus Daniil Kvyat bij Red Bull en die maakte bij Toro Rosso niet al te veel indruk. Bijna tien procent vind het wel mooi geweest met zijn loopbaan in de Formule 1.

Opvallend is dat de Force India-coureurs schijnbaar prima in de smaak vallen. Sergio Perez en Nico Hülkenberg zijn de enige twee rijders die, na 2511 stemmen, minder dan tien stemmen hebben gekregen. Het duo deed het dan ook uitstekend en vooral Perez maakte met plek zeven in het WK een sterke indruk. Ook Daniel Ricciardo (0,5%), Kevin Magnussen (0,7%) en Fernando Alonso (0,8%) hoeft wat de FOK!kers betreft nog niet uit de F1 te stappen. 

Dag, dag Vettel aldus de FOK!kers (Pro Shots / Action Images)
Dag, dag Vettel aldus de FOK!kers (Pro Shots / Action Images)