Ricciardo: "Had ik het maar als Verstappen gedaan"

Daniel Ricciardo begon zondag als derde aan de Grand Prix van Abu Dhabi, maar eindigde als vijfde. Daarmee finishte hij achter zijn teamgenoot Max Verstappen, die ondanks een spin in de eerste bocht vierde werd.

"We vertrokken allebei op de supersofts en die banden waren goed, we konden er langer op doorrijden dan de rest", verklaarde Ricciardo. De coureurs van Mercedes en Ferrari vertrokken op de zachtere ultrasofts. Toch ging het bij Ricciardo niet helemaal goed, waar Verstappen langer doorreed op de supersofts en met één pitstop de race kon voltooien.

"Ik had dat ook moeten doen, want voor Max pakte dat beter uit. Alleen als ik voor de twee Ferrari's was gebleven zou mijn strategie goed zijn geweest, maar dat lukte helaas niet", aldus de Australiër. Hij eindigde het seizoen wel als best of the rest achter de oppermachtige Mercedessen van Nico Rosberg en Lewis Hamilton. "Ik ben heel erg blij. Dit jaar heb ik meer punten gepakt dan in 2014, ook al won ik toen meer races. Het is gewoon een heel goed jaar geweest."