Finale PC Finals: Van Gerwen - Chisnall

Michael van Gerwen staat in de finale van de Players Championship Finals. Met veel moeite wist hij Darren Webster te verslaan. Het werd 11-8. Van Gerwen stond 0-6 achter en zijn dubbels liepen voor geen meter, maar won uiteindelijk wel. 

Webster mocht aan de partij beginnen en hield zijn eerste leg. Hij wist echter ook direct Van Gerwen te breaken, nadat Mighty Mike twee pijlen op de dubbel hadden gemist. Het werd 0-3 en Webster gooide 120 uit nadat Van Gerwen opnieuw pijlen voor de dubbel had gemist. Met een 0-5 voorsprong voor Demolition Man de eerste pauze in.

Ook na de pauze was ging Van Gerwen door met dubbels missen waardoor het 0-6 werd. De zevende leg ging wel naar de Brabander nadat hij opende met twee 180'ers. Opeens leek de partij te draaien. Webster miste één pijl op tops en Van Gerwen wist zijn derde leg op een rij te pakken. Mighty Mike hield zijn eigen leg waardoor het 4-6 stond bij het ingaan van de tweede pauze. 

Na de pauze trok Van Gerwen de stand gelijk, voordat Webster eindelijk weer een leg kon pakken (6-7). Het werd 7-7, waarna een wesp op het podium het spelletje kwam verstoren. Webster bleef het rustigst en kwam met een 96-finish weer voor in de partij. Van Gerwen ontsnapte nadat hij eerst twee pijlen voor 8-8 miste, met Webster op 160. De Engelsman gooide twee keer triple 20, maar miste vervolgens dubbel 20. In de herkansing werd het wel 8-8. 

Het duurde zeventien legs, voordat Van Gerwen voor het eerst op voorsprong kwam. De dubbels bij Van Gerwen bleven haperen, maar omdat Webster 116 niet uitgooide werd het via dubbel één toch 10-8 voor de Nederlander. De a-typische wedstrijd werd afgesloten met een 144-finish voor Van Gerwen. Het werd 11-8. 

De tegenstander van Van Gerwen zal zijn Peter Wright of Dave Chisnall. De andere halve finale gaat zo beginnen. Na de halve finale zal de finale van het jeugd WK worden gespeeld. Berry van Peer zal aantreden tegen Corey Cadby. Na de jeugdfinale volgt de finale van de Players Championship Finals. 

Update 22.20 uur

De finale gaat tussen Michael van Geerwen en Dave Chisnall. Chizzy won met 11-8 van Peter Wright.