Verstappen tevreden met vierde plek in Abu Dhabi

Max Verstappen kan tevreden terugkijken op de laatste wedstrijd van het seizoen. De als zesde gestarte Nederlander viel terug tot de laatste plek na een touché met Nico Hülkenberg in de eerste bocht. De Red Bull-coureur wist zich echter terug te knokken naar de vierde plek.

"Ik ben erg tevreden", begon Verstappen over zijn race. "Nadat ik laatste kwam te liggen na de eerste bocht besloten we om één stop over te slaan. Dat was het beste wat we konden doen denk ik. Het is normaal dat de mensen die twee stops maakten, betere banden hadden en daardoor meer konden aanvallen. Dat was ook met Sebastian Vettel het geval."

Over het incident met Hülkenberg vertelde de Nederlander het volgende: "Nico had een erg goede start en ik denk niet dat hij had verwacht dat ik half naast hem zat. Hij stuurde in en ik kon geen kant meer op. Ik zie het als een race-incident, het kan gebeuren."

Na zijn spin herstelde Verstappen zich goed en wist hij zich met behulp van een goede strategie terug te vechten naar de top vijf. "Nadat ik laatste lag deed ik gewoon mijn best en zag ik wel waar we zouden eindigen. De één-stopper was niet ons eerste plan, maar ik probeerde gewoon zo lang mogelijk door te rijden en dat lukte. Uiteindelijk pakte het allemaal goed uit en finishte ik als vierde. Al met al denk ik dat het een goede race was."

Verstappen tevreden met vierde plek (ProShots/Action Images)
Verstappen tevreden met vierde plek (ProShots/Action Images)