Lauda: "Verstappen kan beste ooit worden"

Niki Lauda heeft nogal eens de nodige kritiek op Formule 1-coureur Max Verstappen, maar dat hij geen Jacques Villeneuve-achtige zeur is mag ook duidelijk zijn. De Oostenrijker liet in gesprek met het Spaanse Diario de Ibiza maar weer eens weten veel respect te hebben voor de jonge Nederlander.

Aan Lauda werd gevraagd of de rijstijl van Verstappen vergeleken kan worden met die van James Hunt, Lauda's concurrent in de jaren '70. "Nee, dat kan niet. Hunt en alle andere coureurs wisten dat we niet teveel met elkaar konden 'spelen' in de race. Er stonden immers bomen en toeschouwers vlak langs de baan en echt veel ruimte voor veiligheidsvoorzieningen was er niet", legt Lauda uit. "We reden heel dicht bij elkaar, maar niet zo dicht dat we in aanraking met elkaar kwamen. We respecteerden elkaar."

"Tegenwoordig zijn de circuits bijna allemaal enorm veilig. Als je van de baan schiet kom je een paar seconden later de baan weer op, want er is niks waar je tegenaan knalt. Dat gedoe in Mexico tussen onder meer Verstappen en Vettel gebeurde doordat de coureurs niet meer over de gevaren nadenken", waarschuwt Lauda. "Verstappen is één van de beste coureurs die ik ooit in de Formule 1 heb zien rijden. Hij is ongelooflijk, maar hij zorgt voor te veel incidenten, komt te vaak in aanraking met andere coureurs en zegt altijd dat het niet zijn schuld is. Dat is fout, het klopt niet. Hij moet een beetje meer nadenken, maar als hij dat ook daadwerkelijk gaat doen kan hij de beste Formule 1-coureur ooit worden", klonk het lovend.