Gerrard kondigt afscheid aan en wil trainer worden

Steven Gerrard heeft bekendgemaakt dat hij stopt als profvoetballer. De middenvelder vindt het mooi geweest en wil het trainersvak in. Een week na zijn vertrek bij LA Galaxy heeft Gerrard de knoop doorgehakt. Zijn besluit staat vast: hij stopt als professioneel voetballer. De komende jaren gaat hij aan een carrière als voetbaltrainer werken.

In een officieel statement maakt Gerrard zijn besluit wereldkundig. Er gingen nogal wat geruchten rond over zijn toekomst. Daar wilde hij graag een eind aan maken. "Ik kan bevestigen dat ik mijn laatste wedstrijd heb gespeeld."

Na negentien jaar profvoetbal slaat de voormalige captain van Engeland een nieuwe weg in. Op 29 november 1998 debuteerde hij in het shirt van Liverpool. Die club vertegenwoordigde hij tot anderhalf jaar geleden. Toen ging hij voor een Amerikaans avontuur bij LA Galaxy.

"Ik wil Liverpool en LA Galaxy bedanken voor de fantastische jaren", schrijft Gerrard. "Ik prijs me gelukkig met de carrière die ik heb gehad, maar het was niet gelukt zonder de hulp van een hele hoop mensen."

"Het voelt voor mij niet alsof ik nu naar de achtergrond verdwijn. Ik heb de voetballerij nog een hoop te bieden. Eerst ga ik een aantal dingen eens goed op een rijtje zetten. Dan kom ik snel weer in de lucht over hoe ik mijn verdere carrière ga invullen."

Gerrard speelde 710 officiële wedstrijden in het shirt van Liverpool. Hij won in 2005 de Champions League met de Reds. Een jaar later stond hij in de finale van het prestigieuze toernooi. Het stak hem dat het hem ook met LA Galaxy niet lukte om een keer landskampioen te worden.