Button: "Dit wordt mijn laatste F1-race"

Jenson Button heeft laten weten dat de Grand Prix van Abu Dhabi zondag naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste race in de Formule 1 wordt. De wereldkampioen van 2009 was al van plan om volgend jaar een sabbatical te nemen, met de optie om in 2018 terug te keren, maar die kans lijkt bijzonder klein voor de McLaren-coureur.

"Ik ga dit weekend in met de gedachte dat het mijn laatste race wordt", vertelde Button aan het begin van de persconferentie voor de Grand Prix. "Dat is de beste manier om erin te gaan. Het gaat mijn laatste race worden in de Formule 1. Op dit moment wil ik na dit jaar niet meer in de F1 racen, dat is juist het hele idee achter alles."

"Over drie maanden, als ik mijzelf volgevreten heb en heb nagedacht over de toekomst, bedenk ik me misschien dat ik F1 nodig heb in mijn leven, maar op dit moment is dat gewoon niet zo", gaat de 36-jarige Button verder. "Het is een lange weg geweest, vanaf mijn achtste tot nu. Ik heb zeventien jaar in de F1 geracet en voor die tijd bestond alles eruit om de F1 te halen. Je hoopt er dan in te gaan en mooie herinneringen mee te nemen en dat is in al die tijd absoluut gelukt. Dat ik ook nog eens een wereldtitel heb gewonnen is helemaal een speciaal gevoel."

Button kijkt in elk geval tevreden terug op zijn lange loopbaan. "Ik heb voor allebei de teams geracet waar ik als jongetje van droomde, Williams en McLaren, en toen ik het kampioenschap won was dat met een privéteam. Wat er ook gebeurt, ik zal als een gelukkig man uit de Formule 1 stappen, blij met alles wat ik bereikt heb", besluit de Brit.