"Messi niet gelukkig bij ArgentiniŽ"

Voormalig bondscoach van Argentinië en FC Barcelona César Luis Menotti stelt dat Lionel Messi niet gelukkig is in de nationale ploeg. Messi is vaak vergeleken met zijn illustere landgenoot Diego Maradona vanwege zijn speelstijl en het duo wordt algemeen beschouwd als twee van de grootste spelers ooit. Menotti is vol lof over beide Argentijnen, maar ziet een opmerkelijk verschil tussen de twee.

"Diego was meer rebels dan Messi. Als er iets niet zo ging als hij wilde, dan werd hij boos op zichzelf. Hij was een geweldige teamgenoot, die een goede steun was", vertelde Menotti tegen Sport. "Diego was meer een vechter. Ze hebben verschillende karakters."

"Maar hij heeft een andere achtergrond dan Leo. Hij kwam uit een zeer bescheiden wijk en maakte stap voor stap, eerst bij Argentinos Juniors en vervogens bij Boca Juniors. Hij had meer problemen, niet alleen op het veld, maar in het leven in het algemeen. Messi geeft echter ook niet op. Hij drukt zich op een andere manier uit dan Maradona, maar ze doen allebei magische dingen op het veld. Messi heeft geluk gehad om bij een club als Barcelona te komen, waar hij wordt omringd door grote spelers. Barcelona heeft voor hem gezorgd."

Messi hielp zijn werkgever aan een karrevracht aan prijzen, maar bij Argentinië was hij nog niet succesvol. Doordat hij met Argentinië nog nooit een grote prijs won kreeg Messi veel kritiek, maar Menotti vindt dat hij niet goed wordt behandeld in zijn geboorteland.

"Messi is gelukkig in Barcelona, maar het lijkt erop dat het niet toegestaan is dat hij gelukkig is in zijn geboorteland Argentinië. We leven in zo veel angst dat we niet toestaan dat hij gelukkig is en omdat de ongeving niet goed is, het team slaagt er niet in om goed te spelen."

"Zonder Messi zouden we de eerste ronde op het WK niet zijn doorgekomen. Wanneer alles lijkt samen te vallen voor Argentinië, verschijnt Messi en hij bouwt dingen terug op. Maar hij is niet gelukkig, want er is haatdragendheid. Dit is hoe wij leven. Om een vijf-steller voetballer te hebben moet je respect voor hem hebben en voor hem zorgen. We hebben dat niet goed gedaan."