Krul na debuut in Nederlands profvoetbal: "Blij dat Ajax voorzichtig was"

Tim Krul maakte bij de beloften maandag eindelijk zijn debuut in het shirt van Ajax. Sterker nog, hij speelde zijn allereerste wedstrijd ooit in het Nederlands profvoetbal - als tiener vertrok hij al naar Newcastle United. De doelman hoopt nu snel een plek in het eerste elftal te krijgen.

"Op je 28ste nog je debuut maken in de Jupiler League, het kan verkeren", reageerde Krul in het Algemeen Dagblad na de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-2). De huurling van Newcastle United stond lang buitenspel vanwege een knieblessure. "Het was een lang en zwaar jaar. Altijd weer in je eentje die gym in. Drie keer per dag."

Krul sprak bij zijn komst in Amsterdam de hoop uit dat hij eind september kon debuteren, maar het duurde langer dan verwacht. "Achteraf ben ik blij dat de medische staf bij Ajax voorzichtig is geweest. Het is toch niet niets om na zo'n zware blessure weer te spelen."

"Het seizoen is nog lang en we spelen nog op drie fronten, dus ik hoop dat mijn kans snel komt", zei de sluitpost over zijn kansen op speeltijd in de hoofdmacht. Concurrent André Onana gaat in januari waarschijnlijk naar de Afrika Cup, dus dan zou Krul kunnen debuteren in Ajax 1.

Krul na debuut in Nederlands profvoetbal: "Blij dat Ajax voorzichtig was" (Pro Shots / Erwin Spek)
Krul na debuut in Nederlands profvoetbal: "Blij dat Ajax voorzichtig was" (Pro Shots / Erwin Spek)