Klinsmann ontslagen als bondscoach Verenigde Staten

Jürgen Klinsmann is ontslagen als bondscoach van de Verenigde Staten. Onder zijn leiding blameerde het Amerikaanse elftal zich vorige week tegen Costa Rica.

Door de 4-0 nederlaag staan de VS, die eerder deze maand ook al van Mexico verloren, puntloos onderaan de WK-kwalificatiepoule. Klinsmann was er al sinds de zomer van 2011 bondscoach, maar nu wordt hij dus bedankt voor bewezen diensten. De Amerikaanse bond bracht het nieuws maandagavond naar buiten.

"Hoewel we er alle vertrouwen in hebben dat we genoeg kwaliteit hebben om naar het WK te gaan, zijn we er ook van overtuigd dat we een andere weg moeten inslaan", aldus bondsvoorzitter Sunil Gulati. Wie Klinsmann opvolgt, is nog niet bekend. De volgende interland van de VS is pas in maart.

Jürgen Klinsmann wist met zijn team in 2014 de tweede ronde te halen op het WK in Brazilië. België was toen te sterk. Vervolgens kreeg de Duitse oud-prof steeds meer kritiek over zich heen, onder meer toen de VS vorig jaar in de Gold Cup in de halve finales werden uitgeschakeld door Jamaica.

Jurgen Klinsmann ziet zijn ploeg afgaan tegen Costa Rica. (PRO SHOTS/Action Images)
Jurgen Klinsmann ziet zijn ploeg afgaan tegen Costa Rica. (PRO SHOTS/Action Images)