Van Gerwen zegeviert opnieuw op Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft de Grand Slam of Darts op professionele wijze op zijn naam geschreven. In de finale was hij met 16-8 te sterk voor James Wade. Na de eerste pauze was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. 

Wade mocht aan de partij beginnen en de eerste drie legs gingen met de darts mee. Het was The Machine die met een 112-finish de eerste break van de wedstrijd pakte. Na enige moeite kon Van Gerwen de break ongedaan maken, waardoor Wade met een 2-3 voorsprong de eerste pauze in ging. 

Na de pauze was Wade nergens te bekennen. Van Gerwen won vier legs op een rij en verzuimde ze alle vijf te pakken. Wade sloeg wel toe met een 82-finish en stond na tien legs 6-4 achter. In het begin van het derde deel kon Wade zijn eigen leg houden, nadat Van Gerwen die pijlen op de dubbel miste. Twee legs later volgde de dubbele break voor Van Gerwen wel na een elfdarter. Het werd zelfs 10-5 voor de Brabander na een 127-finish. 

Van Gerwen opende de vierde sessie met legbehoud, waarna vervolgens Wade drie legs op een rij kon pakken. Mighty Mike zorgde er wel voor dat hij met een 136-finish en een 12-8 voorsprong het laatste deel van de partij in ging. 

Na de pauze was het Van Gerwen die weer het initiatief naar zich toe trok en op 15-8 kwam. En met een 56-finish trok Van Gerwen zijn 200e zege van dit jaar naar zich toe. Het is de 24e toernooizege dit jaar, een evenaring van het record van Phil Taylor. Het record kan volgende week worden verbroken als Van Gerwen de Players Championship Finals zou winnen. Dat toernooi begint aanstaande vrijdag. 

Van Gerwen zegeviert opnieuw op Grand Slam of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)
Van Gerwen zegeviert opnieuw op Grand Slam of Darts. (PRO SHOTS/Action Images)