Nieuw-Zeeland hapert tegen Nieuw-Caledonië in WK kwalificatie

Nieuw-Caledonië uit, altijd lastig. Zo bleek ook voor de voetballers uit Nieuw-Zeeland. De All Whites speelden hun tweede kwalificatiewedstrijd in de Oceanische zone voor het wereldkampioenschap voetbal met 0-0 gelijk op bezoek in Nieuw-Caledonië. 

In een nattig Kone wisten beide ploegen wel enige kansen te creeëren, maar tot scoren kwamen ze niet. Nieuw-Caledonië speelde het laatste kwartier met tien man nadat aanvoerder Bertrand Kai een kopstoot uitdeelde aan een speler van Nieuw-Zeeland. 

Voor Nieuw-Zeeland liggen nog steeds alle wegen open om de intercontinentale play-offs te halen. Het land won thuis wel met 2-0 van Nieuw-Caledonië een heeft nu vier punten na twee wedstrijden. Beide ploegen zitten in de groep met Fiji en alleen de groepswinnaar gaat naar de finale in Oceanië. In de andere groep zitten Tahiti, Solomon Eilanden en Papua Nieuw-Guinea. De finale in de Oceanische zone staat gepland voor september volgend jaar en gaat over twee wedstrijden. De winnaar in Oceanië zal het uiteindelijk voor een plek op het WK het moeten opnemen tegen de nummer vijf uit Zuid-Amerika.