Memphis: "Ik kan het nog steeds"

Dankzij Memphis Depay won het Nederlands elftal zondagavond van Luxemburg (1-3). De vleugelspeler hoopt de lijn door te trekken bij Manchester United.

Memphis begon op de bank, maar halverwege verving hij de tegenvallende Wesley Sneijder. Hij tekende voor de 1-2 en 1-3 en bezorgde Oranje daarmee de drie punten en de tweede plek in Groep A van de WK-kwalificatie.

"Ik heel erg blij", vertelde Memphis tegen de NOS. "Het is een geweldig gevoel. Het ging vanaf de eerste aanname goed. Ik kon mijn acties maken, voelde me lekker en had zelfvertrouwen."

De 1-2 kopte de 22-jarige binnen en de beslissing volgde uit een schitterende vrije trap. "Ik kan het nog steeds, een vrije trap nemen. Ik weet dat ik de trap heb en wilde hem graag nemen. Lekker dat de bal erin gaat."

Memphis keert nu terug naar Manchester United, waar hij niet in de plannen van José Mourinho lijkt voor te komen, maar hij nu moet een ander gevoel de kleedkamer in stapt. "Dat zeker. Ik zal mijn stinkende best doen om deze lijn door te trekken."