Wolff belde met Jos over Max

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven gebeld te hebben met Jos Verstappen om te praten over zijn zoon Max. Onderwerp van gesprek zou de inmenging van Max in de strijd om het coureurskampioenschap zijn, die gaat tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

Wolff bevestigde tegenover Auto Motor und Sport dat het telefoongesprek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. "Ik wilde zijn vader, die ik al lange tijd ken, uitleggen dat het erg spijtig zou zijn wanneer Max de strijd om het kampioenschap zou beïnvloeden met ondoordachte acties. Max vertrouwt zijn vader. Hij is de enige naar wie hij luistert. Momenteel zijn er allerlei negatieve verhalen rondom Max die hij niet verdient. Wanneer hij het kampioenschap beslist door een aanrijding met Nico of Lewis, zou dat zijn reputatie verder schaden en ik wil dat hij dat beseft."

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet weten hier niet van gediend te zijn. "Ik heb deze bemoeienis nog niet eerder meegemaakt. Om de vader van een coureur te bellen teneinde hem te manipuleren is niet netjes. Het wordt steeds absurder. Als Wolff iets van ons wil, moet hij contact opnemen met Red Bull en niet zijn vader. We rijden onze eigen race. Het is niet dat we op een ronde achterstand rijden, waarbij het normaal is om ruimte te maken."