Giel Beelen door achterdeur uit laatste ochtendshow

Giel Beelen heeft vrijdagochtend na 12,5 jaar afscheid genomen van zijn ochtendprogramma op NPO 3FM. Dat deed hij niet zoals gepland in de studio in Hilversum maar in concerthal Paard van Troje in Den Haag. De dj verraste luisteraars, pers en collega's door anderhalf uur voor het einde zijn biezen te pakken.

"Ik ga gewoon weg, fuck it. Ik ga er gewoon vandoor", zei Giel tegen zijn luisteraars en nieuwslezer Joeri Stubenitsky. "Het is eigenlijk best wel een naaistreek omdat er allemaal persmensen komen en ongetwijfeld allemaal lieve collega's maar ik hou hier gewoon niet van."

Beelen hield zijn bestemming lang stil maar vlak voor 10.00 uur werd duidelijk dat de laatste minuten van zijn show vanuit het Paard van Troje kwamen. Daar nam hij afscheid op zijn eigen manier met een privéconcert van zanger Douwe Bob. "Dit is toch een soort begrafenis van de langstlopende ochtendshow op 3FM", zo omschreef de dj het.

Nadat hij in eerste instantie 3FM bedankte en zijn omroep BNN-VARA waren Beelens laatste woorden gericht aan de luisteraar. "Daar sta ik dan, moederziel in mijn eentje, te klappen en te genieten van livemuziek. Ik had gezegd dat ik nog een iemand wilde bedanken. Dat ben jij. De luisteraar. Bedankt", zei Beelen snikkend.

Einde
De laatste uitzending van Beelens ochtendshow stond volledig in het teken van het einde van het programma. Nog eenmaal deed hij bekende items als de Gielmobiel en Begin de dag met een dansje. Ook waren er berichten van tientallen luisteraars, collega's en andere bekenden.

"Ik wil toch even zeggen dat ik je enorm ga missen", sprak minister-president Mark Rutte, die als allerlaatste in het bezit was van de Gielmobiel. "Je hebt ook mijn leven twaalf jaar begeleid. Dat heb ik onwaarschijnlijk gewaardeerd." De premier noemde het vertrek van Giel in de ochtend 'een einde van een tijdperk' en wenste hem veel succes met wat hij nu gaat doen.

Het einde van het programma Giel betekent niet dat Beelen volledig van 3FM verdwijnt. Hij presenteert vanaf januari op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavond een show voor nieuw muzikaal talent.

Giel 'begraaft' show in Paard van Troje
Giel Beelen door achterdeur uit laatste ochtendshow (Foto: BuzzE)