RollerCoaster Tycoon World komt uit op 16 november

Dames en heren, bent u klaar voor een bloedbad in het pretparksimulatie-genre? Want in de blauwe hoek hebben we Frontier met Planet Coaster, dat op 17 november uitkomt, en in de rode hoek hebben we Atari met Rollercoaster Tycoon World, waarvan gisteren is aangekondigd dat deze uitkomt op 16 november - een dag eerder dan Planet Coaster dus.

De releasedatum van Rollercoaster Tycoon World komt over als een vorm van damage control van Atari door te hopen dat Rollercoaster Tycoon World beter verkoopt doordat het eerder uitkomt. De ontwikkeling van Rollercoaster Tycoon World is niet makkelijk geweest: de game is meerdere malen vertraagd, is een aantal keren van ontwikkelaar gewisseld na negatieve feedback, kreeg daarna een bètaweekend wat wéér afgeschoten werd en werd vervolgens uitgebracht in Early Access in maart 2016. 

Planet Coaster daarentegen heeft drie zeer succesvolle alfafases gehad waarbij de game werd onthaald als de ware opvolger van Rollercoaster Tycoon 3, en is momenteel in de bètafase.

We zullen meemaken welk van deze twee pretpark-games de winnaar wordt. Let's get ready to rumble!

RollerCoaster Tycoon World komt uit op 16 november