Final Fantasy XV collector's item kost ¤ 432.344

Bij de release van het vijftiende deel van Final Fantasy wordt een bijzonder verzamelobject geïntroduceerd dat alleen is weggelegd voor de welgestelden onder ons. Het ultieme collector's item kost je 432.344 euro, maar dan heb je ook wat: een Audi R8 'Star of Lucis'.

'The power to foil monsters', zo is te lezen op de Japanse website van Audi. Veel mensen zullen denken dat dit een of ander grapje is, maar Audi neemt dit project bloedserieus. Er is een complete, prachtig verzorgde sectie op de website gewijd aan deze Special Edition Audi. Ook de beschrijvende teksten liegen er niet om.

"De ommuurde stad Insomnia, locatie van de troon van het Koninkrijk van Lucis, wordt beschermd door een krachtveld dat de stad verdedigt tegen vijandelijke aanvallen en biedt diens inwoners een lange periode van vrede en vooruitgang. De stad is een doolhof van transport-aderen en derhalve heeft de troonhouder het Duitse bedrijf Audi voorzien van een Predicaat Hofleverancier voor de ontwikkeling van een voertuig voor Prins Noctis. Audi heeft een centrale rol gespeeld in de evolutie van automobielen, met als pronkstuk de R8. The Royal Art Society of Lucis is eveneens een pionier op het gebied van baanbrekende producten. Zij hebben nu de handen ineengeslagen met Audi om een werkelijk extraordinair product te ontwikkelen - de Audi R8 Star of Lucis, een fusie tussen auto en kristal."

De R8 Star of Lucis is zoals verwacht geen kinderachtig wagentje en beschikt volgens Audi over prestaties 'worthy of the future King': een 5.2 liter V10-motor met 610 pk biedt een maximumsnelheid van 330 kilometer per uur en gaat van 0 naar 100 in 3,2 seconden. De wagen lijkt daarmee gebaseerd te zijn op de R8 Plus, die vorig jaar werd geïntroduceerd op de Geneva Motor Show.

Er zit wel een nadeel aan deze aanschaf: de game zelf is niet inbegrepen bij de prijs. Final Fantasy XV zal je dus alsnog zelf los moeten aanschaffen. Dat kan vanaf 29 november voor PlayStation 4 en Xbox One. Bekijk hieronder de collector's item nog even in vol ornaat.