Bram van der Vlugt trekt tabbert weer aan

Bram van der Vlugt zet zijn mijter weer op. Barrie Stevens wist hem te strikken voor zijn Sinterklaasmusical, zo vertelt hij in De telegraaf.

Stevens startte onlangs zijn eigen productiebedrijf en komt begin december met de musical Een huis in een schoen. De 82-jarige Van der Vlugt kroop van 1986 tot en met 2010 in de huid van 'de' Sinterklaas, een rol die nu is overgenomen door Stefan van der Walle. In het stuk van Stevens speelt hij echter weer de rol van de goedheiligman.

"Ik heb Bram dus weer zover kunnen krijgen, dat hij nog één keer de tabbert aantrekt", aldus Stevens. "Een uitzondering, want hij wil Stefan absoluut niet in de weg zitten. Daarom geeft Bram ook geen interviews over dit onderwerp. Maar als Sinterklaas wil hij nog weleens een uitspraak doen. Als je hem bijvoorbeeld vraagt, of hij in de musical ook gaat dansen en zingen zal hij met zijn gebronsde stem antwoorden: 'Een klein danspasje moet wel lukken en wat zingen betreft, ik hou het bij parlando. Dat is een voordrachtstechniek waarbij een tekst niet gezongen, maar gesproken wordt.'"

De musical Een huis in een schoen gaat over de zoektocht van de 11-jarige Annabel naar een huis op pakjesavond en staat op 3 december in de Lichtfabriek in Haarlem op de planken.

Bram van der Vlugt trekt tabbert weer aan
Bram van der Vlugt trekt tabbert weer aan (Foto: BuzzE)