Mexicaanse F1-coureur Pťrez dumpt sponsor na Trump-grap

De uitslag van de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten zorgt zelfs voor enige onrust in de Formule 1. Na een Trump-grapje van zijn sponsor Hawkers op Twitter heeft Formule 1-coureur Sergio Pérez het bedrijf aan de kant gezet.

Nadat bekend werd dat Donald Trump verkozen was tot de nieuwe president van de VS maakte zonnebrillenfabrikant Hawkers via hun Mexicaanse Twittter-account een grapje die ze op dat moment nog grappig vonden. "Gebruik onze brillen om je huilende ogen te verbergen als de muur gebouwd wordt!"

De Mexicaan Pérez kon niet om deze grap lachen en zegde meteen de samenwerking op. "Wat een vuile opmerking. Vandaag nog zet ik mijn samenwerking met Hawkers stop. Ik zal nooit toestaan dat iemand mijn land belachelijk maakt", zo liet de Formule 1-coureur weten. Zijn Formule 1-collega en landgenoot Esteban Gutiérrez viel hem al snel bij via Twitter.

Hawkers krabbelde snel terug en verwijderde de tweet, ook bood een medewerker zijn excuses aan via een filmpje op Twitter. "Beste vrienden, wij zijn zelf ook Mexicanen en hebben het als grapje bedoeld. Wij Mexicanen maken nou eenmaal overal een geintje van. We hebben alle aanstootgevende tweets verwijderd om niemand meer te beledigen.  We hebben een grote fout begaan. Het zal nooit meer gebeuren. Het spijt ons, Mexico." Zo liet de Hawkers-medewerker geschrokken weten.

Mexicaanse F1-coureur Pérez dumpt sponsor na Trump-grap (Pro Shots / Action Images)
Mexicaanse F1-coureur Pérez dumpt sponsor na Trump-grap (Pro Shots / Action Images)