Warcraft 1 & 2 krijgen geen remaster

Na de aankondiging van de remake van Warcraft III brandde het verlangen naar een remake van de eerste en tweede Warcraft vuriger dan ooit. Toch gaat Blizzard de hoopvollen teleurstellen.

Bij een Q&A van de Blizzard 25th Anniversary Panel kreeg Frank Pearce (mede-oprichter van Blizzard) de vraag of ze nog wat gingen doen met de eerste twee Warcraft-delen. Het antwoord was teleurstellender dan de gemiddelde lijsttrekker van de PVDA. Pearce zei namelijk dit: "We hebben een beperkt budget met alles wat we doen, we werken liever aan geweldige content voor World of Warcraft, of aan Overwatch, of een toekomstig project evalueren en daar al onze tijd insteken, in plaats van het opgraven van fossielen.

Mike Morhaime (tevens oprichter van Blizzard) voegde daar spoedig aan toe: "Op dit moment!". Hij wist ook te vertellen dat er een team in Blizzard was dat Warcraft op een moderne PC speelbaar kreeg, al was de ontdekking van Pearce teleurstellend. Hij ondervond simpelweg dat deze game de tand des tijds niet goed heeft doorstaan (in tegenstelling tot Patricia Paay). Wel waardeert hij de interesse van de gamers in de oudere games.