Van Gerwen opnieuw de beste tijdens World Series of Darts Finals

Michael van Gerwen staat net zoals vorig jaar in de finale van de World Series of Darts Finals. De titelverdediger versloeg in de halve finale Dave Chisnall met 11-3. In de finale wacht een ontmoeting met Phil Taylor of Peter Wright. 

Van Gerwen brak direct Chisnall met een 118-finish. Bij 4-0 kon Chisnall zijn eerste leg pakken. Vijf legs later stond het alweer 8-2, mede door een 156-finish op 6-1. Chizzy mocht nog een leg pakken, maar de volgende vier gingen weer naar Mighty Mike. De Brabander won de partij met 11-3. 

De andere halve finale zal zo beginnen. Ook de finale zal later vanavond plaats hebben. 

Update 22.00 uur

In een kraker van jewelste heeft Peter Wright zich geplaatst voor de finale van de World Series of Darts. In een zinderende halve finale versloeg Wright Phil Taylor met 11-10. Beide darters haalden een hoog niveau. Wright stond tot 8-6 iedere keer een break voor, voordat Taylor 8-10 voor kwam. 

Wright kwam terug en trok uiteindelijk aan het langste eind. Snakebite zal over een half uur in de finale aantreden tegen Van Gerwen. 

Update 23.25 uur

Michael van Gerwen heeft zijn titel van de World Series of Darts Finals weten te prolongeren. In een zinderende finale was hij te sterk voor Peter Wright. Het werd 11-9. 

Van Gerwen brak de Schot al snel, maar die brak meteen terug. Daarna ging het lange tijd gelijk op, met meerdere breaks achter elkaar. Pas in de twaalfde leg hield Van Gerwen na een break zijn eigen leg. De machine van Wright haperde daarna enigszins. Van Gerwen liep vervolgens vrij eenvoudig uit en won de wedstrijd met 11-9. Hij had toen al negen pijlen voor de wedstrijd gemist.