Van Bronckhorst niet boos na nederlaag

Feyenoord raakte zondag de ongeslagen status in de Eredivisie kwijt, maar trainer Giovanni van Bronckhorst viel zijn spelers na het duel met Go Ahead Eagles niet af.

Van Bronckhorst concludeerde dat Feyenoord in Deventer geen minuut in de wedstrijd heeft gezeten. "Het klinkt misschien gek, maar na de wedstrijd heb ik mijn ploeg ook een compliment gegeven, namelijk voor de manier waarop we als team deze week hebben beleefd en hoe we als groep bij elkaar zijn gebleven."

"Tegelijkertijd ben ik ook trots op waar we nu staan, ondanks het teleurstellende resultaat van vandaag", sprak hij op de officiële website van Feyenoord. "Wat we vrijdag met de groep hebben meegemaakt, heeft natuurlijk invloed gehad, maar daar kunnen we de nederlaag niet aan wijden. Wel is het zo dat als een van ons verdriet of pijn heeft, we dat allemaal voelen. We hebben het goede gedaan door de familie Vilhena te steunen."

Tonny Vilhena verloor deze week zijn moeder, die op 52-jarige leeftijd overleed aan kanker. Het thuispubliek in de Adelaarshorst steunde hem door in de 52ste minuut te applaudisseren en You'll never walk alone te zingen. Van Bronckhorst: "Dat was een mooi moment, daar zijn we Go Ahead Eagles en de supporters dankbaar voor."

Gio gaat er verder vanuit dat de 1-0 nederlaag een incident was. "We hebben nu twee weken om weer fris te worden. We moeten zorgen we er na die periode weer staan tegen PEC Zwolle."