José Mourinho moet één duel brommen na misdraging

De tuchtcommissie van de FA heeft José Mourinho woensdag een schorsing voor één duel en een boete van in totaal 58.000 pond (64.000 euro) opgelegd door uitspraak te doen over twee zaken.

De manager van Manchester United moet ten eerste een boete van 50.000 pond gekregen voor het maken voor opmerkingen over arbiter Anthony Taylor voorafgaand aan het duel met Liverpool van vorige maand. Verder mag de Portugees één duel vanaf de tribune toekijken omdat hij zich afgelopen zaterdag misdroeg tijdens het Premier League-duel met Burnley FC, dat in 0-0 eindigde. Mourinho werd tijdens de wedstrijd al naar de tribune gestuurd en bovendien maakte hij in en rond de spelerstunnel gebruik van ongepast taalgebruik richting iemand van de arbitrage, aldus de tuchtcommissie in een persbericht.

Mourinho hoeft aankomende zondag niet met zijn ploeg af te reizen naar Wales voor het uitduel met Swansea City van zondag, want hij is voor die wedstrijd geschorst. Tevens kreeg The Special One in deze zaak een boete van 8.000 pond.

In de zaak rond de aanstelling van Taylor voor het treffen tussen Liverpool en United zou Mourinho het voetbal in diskrediet hebben gebracht. In aanloop naar de kraker ontstond ophef omdat Mourino insinueerde dat iemand de arbiter onder druk zou zetten, aangezien de scheidrechter in de buurt van Manchester woont. Mourinho volgt de tuchtcommissie dat de uitspraak ongepast was, maar bestrijdt dat hij het voetbal in diskrediet hebben gebracht.