'Wildpoepende truckers gaan maar naar Roosendaal'

In Bergen op Zoom zijn ze het goed zat. Een groep van circa 35 truckers uit Oost-Europa zorgt voor overlast op industrieterrein Noordland. Volgens Omroep Brabant worden de wildplassende en wildpoepende chauffeurs nu weggejaagd. Ze zouden onder meer naar parkeerplaatsen in Roosendaal worden gestuurd.

Peter van den Eijnden van bedrijvenvereniging Noordland licht toe waarom de truckers nu worden weggestuurd: "We hebben het jaren toegelaten omdat het een braakliggend terrein was, maar er komen steeds meer bedrijven bij en nu is het niet meer wenselijk. We hebben voorzieningen willen treffen zoals wc's en afvalbakken voor deze vrachtwagenchauffeurs, maar daar willen ze niet voor betalen. Dus is het zinloos!" Volgens Van den Eijnden is het een logisch gevolg dat de chauffeurs nu naar Roosendaal gaan. "Ja, ach ze hoeven in Roosendaal niet bang te zijn voor een invasie hoor. Daar hebben ze nog plek en wij zijn ze kwijt."

Wethouder Cees Lok van Roosendaal is niet blij met de komst van de vrachtwagenchauffeurs naar zijn gemeente. In een raadsvergadering reageert hij woensdag not amused: "We zitten niet te wachten op dezelfde problemen als in Bergen op Zoom."

De truckers die niet voor hun parkeerplaats kunnen of willen betalen, kunnen vrijwel nergens terecht. In Brabant en Limburg staan ze ook geregeld op vluchtstroken van autosnelwegen, om toch hun verplichte rusttijden te behalen.

Bergen op Zoom jaagt overlast gevende chauffeurs weg (Foto: ANP)
Bergen op Zoom jaagt overlast gevende chauffeurs weg (Foto: ANP)