Mourinho met United gevoelig onderuit bij Chelsea

José Mourinho zal zijn tijdelijke terugkeer op Stamford Bridge heel snel willen vergeten. De Portugees werd met Manchester United gekleineerd door Chelsea (4-0).

Dit was hét weekend voor zowel Chelsea als Manchester United om uitstekende zaken te doen in de titelstrijd. Toen zondagmiddag om 16:00 uur Engelse tijd werd afgetrapt op Stamford Bridge had van alle concurrenten alleen Liverpool gewonnen. Tottenham Hotspur, Arsenal én Manchester City speelden thuis gelijk. en Arsenal speelden allemaal gelijk, Everton verloor zelfs. Zowel Antonio Conte als José Mourinho wist dus dat zijn team bij een overwinning op de concurrent uitstekende zaken zou doen in de titelrace.

Mourinho had zijn stoel op Stamford Bridge nauwelijks op gezocht of United kreeg al een tegengoal om de oren. Pedro, nota bene vorig jaar door de Portugees naar Chelsea gehaald, mocht al na dertig seconden gratis en voor niets langs Daley Blind en Chris Smalling en werkte de bal koeltjes langs David de Gea.

United was niet bij machte om met een snel antwoord te komen, al was Zlatan Ibrahimovic met een kopbal gevaarlijk. Onder leiding van doelpuntmaker Pedro liet ook Chelsea nog meer van zich horen. De Spanjaard zag Eden Hazard helemaal vrij staan maar ook naast schieten. Toen de wedstrijd bijna op een kwart was verdubbelde Gary Cahill de score. De verdediger was na een hoekschop van Hazard met een lage volley trefzeker.

United wist op dat moment dat het wel heel veel veerkracht zou moeten tonen om Stamford Bridge alsnog met drie punten te verlaten. Chelsea kwam in het restant van de eerste helft vaker in de buurt van de 3-0, dan United van de aansluitingstreffer. Diego Costa miste twee behoorlijke kansen en het enige dat United ertegenover kon stellen was een schot van Jese Lingard, weggebokst door Thibaut Courtois.

In de tweede helft bleef Chelsea gaan en kwam het via Hazard dichtbij 3-0. De Belg zag hoe Smalling op het allerlaatst zijn lage schietpoging kon blokken. Daarna viel Smalling vooral negatief op, want na een uur was het via Hazard wél raak. De Belg combineerde met N'Golo Kanté en Nemanja Matic en kreeg de bal na een goede loopactie de zestien in op een presenteerblaadje. Smalling keek toe hij de bal om hem heen in de goal werd gekruld (3-0).

Tien minuten na de genadeklap maakte Kanté het met een geweldige solo het tot een ware vernedering voor United: 4-0. De ploeg van Mourinho kon niet anders dan z'n wonden likken en van geluk spreken dat al die andere concurrenten, op Liverpool na, dit weekend ook tegen een zeperd aanliepen. Tegelijkertijd was dat natuurlijk dé gemiste kans voor United, dat zes punten minder heeft dan de koplopers Manchester City, Arsenal en Liverpool.

N'Golo Kante viert het vier doelpunt met Gary Cahill en de rest van het team. (PRO SHOTS/Action Images)
N'Golo Kante viert het vier doelpunt met Gary Cahill en de rest van het team. (PRO SHOTS/Action Images)