Rookbeleid Efteling wordt strenger

Pretpark De Efteling vindt het hoog tijd voor een strenger rookbeleid in het park. Dat meldt een woordvoerster aan Omroep Brabant.

"Wij vinden aanscherping van het rookbeleid binnen de maatschappelijke ontwikkelingen passen. De discussie speelt natuurlijk al langer en het heeft zeker onze aandacht," stelt de woordvoerster. Conform de wetgeving mag er in het park al niet gerookt worden in alle overdekte gedeelten. "Ook niet in overdekte wachtrijen. We zijn nu aan het kijken hoe we verder kunnen met het rookbeleid. Het gaat veranderen."

Aanleiding voor de mededeling over deze beleidswijziging is een uitgebreide discussie op de Facebookpagina van het park. "WAAROM mag men ROKEN in de Efteling. Waarom zijn er geen aparte rookplekken? Te gek voor woorden. het is 2016, Medische onderzoeken hebben al jaren keihard aangetoond dat roken dodelijk is ook voor de niet-roker die toevallig in de buurt staat. En als je in de rij staat, kun je niet even ergens anders gaan staan. Het is een keuze van de Efteling om roken toe te staan," schreef een bezoeker. Daarop volgden meer dan vierduizend reacties.

In de Facebookdiscussie zijn de meningen verdeeld. Een van de reacties luidt: "Belachelijk gewoon. Je loopt toch buiten of zie ik dat verkeerd?" Een ander zegt tegen de klager: "Jij hebt zeker zeurgas gesnoven. Stel je toch niet aan." Toch lijken de verstokte rokers aan het kortste eind te trekken. Want hoewel de verandering tijd kost, onder meer omdat er borden met de nieuwe regels geplaatst moeten worden, lijkt het onvermijdbaar dat het rookbeleid in het park stukken strenger wordt.

Rookbeleid Efteling wordt strenger (Foto: ANP)
Rookbeleid Efteling wordt strenger (Foto: ANP)