Historie van TranStar 1 uitgelegd in Prey-trailer

Bethesda heeft een nieuwe video vrijgegeven voor Prey, dat door Arkane Studios ontwikkeld wordt. Hierin leren we meer over de duistere geschiedenis van Talos I.

In de alternatieve geschiedenis van Prey overleeft President Kennedy de aanslag op zijn leven wat op zijn beurt heel wat gevolgen heeft en leidt tot een centraal conflict. Na te zijn hersteld neemt Kennedy de controle over van het Amerikaanse/Russische samenwerkingsprogramma om zijn natie nog dieper de ruimte in te sturen door een Russische satelliet te transformeren in een operationele R&D faciliteit, bedoeld om aliens te bestuderen. Deze faciliteit wordt later omgedoopt tot Talos I, een geavanceerd ruimtestation in handen van TranStar Corporation.

Enkele jaren na TranStars overname wordt het station reeds gebruikt om proeven op dubieuze experimenten uit te voeren, met mensen aan boord die dienen als proefdieren – mensen zoals Morgan Yu. Na te hebben ontwaakt op Talos I, treft Morgan een buitenaardse entiteit, genaamd Typhon, aan in het station waar onderzoekers studies op hadden uitgevoerd om het vermogen van de mens mee te verbreden. Geholpen door buitenaardse krachten moet Morgan de inval zien te overleven, de mysteries achter Typhon zien te onthullen en de mensheid redden van het dreigende gevaar dat aan boord van het station sluimert.

Prey verschijnt in 2017 op Xbox One, PlayStation 4 en pc.