Kuijt: "Geluk dwing je ook af"

Dirk Kuijt was uiterst gelukkig met de late zege van Feyenoord bij NEC. De Rotterdammers maakten de winnende in blessuretijd.

Feyenoord kwam snel op achterstand in Nijmegen, maar in de laatste tien minuten bogen Nicolai Jörgensen en Michiel Kramer deze om tot een 2-1 zege. "Dit is het karakter van Feyenoord", sprak aanvoerder Dirk Kuijt na afloop tegen FOX Sports.

"We beginnen zwak aan de wedstrijd en lopen vervolgens achter de feiten aan. Maar we hebben niet opgegeven en karakter getoond", vervolgt de routinier. "De trainer zei vooraf dat we een ploeg zijn die hard voor elkaar moet werken. We zijn blijven zoeken naar de goal en uiteindelijk ook naar de tweede goal. Soms moet je dan een beetje geluk hebben, maar dat dwing je ook af."

Kuijt zag ook dat het van Feyenoord-zijde niet voldoende was in het Goffert Stadion. "De eindpass was niet altijd goed, dat zie je ook in andere wedstrijden van ons", vervolgt hij. "Maar als we dat nog gaan verbeteren, wie weet wat er dan nog in zit."

Feyenoord schoot na rust slechts twee keer op doel, maar beide keren was de ploeg dus trefzeker. "Ja, maar dat is voetbal. En dat is ook weer een kwaliteit", besluit de Feyenoord-captain met een glimlach.