Battlefield 1 krijgt Rent-A-Server

Na de release van Battlefield 1 komt Electronic Arts met het Rent-A-Server-programma, waarmee spelers hun eigen private en openbare servers kunnen opzetten. Hierdoor krijgen spelers controle over allerlei spelopties en map-rotaties, maar het zal wel allemaal via EA zelf moeten lopen.

De servers zijn te huur via de in-game store in Battlefield 1. Dit principe is niet nieuw, alleen werd het in het verleden gedaan via externe partijen die geautoriseerd waren door EA. Nu verloopt het programma rechtstreeks via EA, volgens eigen zeggen omdat ze dan beter in staat zijn om de kwaliteit van hardware te bewaken en de beste in-game performance kunnen garanderen.

EA geeft aan dat in het begin niet alle spelopties en -modi meteen kiesbaar zijn, maar belooft dat het op basis van feedback de functies en aanpassingsmogelijkheden zal blijven uitbreiden. Battlefield 1 komt op 21 oktober uit; Rent-A-Server zal vanaf 1 november beschikbaar zijn. Tevens het vermelden waard is de eerdere toegang die EA Access- en Origin Access-abonneehouders krijgen: zij mogen al met de game aan de slag vanaf 13 oktober.