Thuisrace om snel te vergeten voor McLaren

McLaren ging na sterke races in Singapore en Maleisië met veel vertrouwen richting hun thuisrace op het Japanse Suzuka. Het weekend verliep echter anders dan verwacht werd: in de kwalificatie had het McLaren-duo moeite om mee te komen en ook in de race reden zowel Fernando Alonso als Jenson Button anoniem in de rondte. He tweetal kwam voor 'eigen' publiek als zestiende en achtiende over de streep.

"Het heeft geen zin om te ontkennen dat we enorm teleurgesteld zijn, want dat zijn we", geeft teambaas Eric Boullier toe. "Na de dubbele puntenfinish in Maleisië, vorige week, is het moeilijk om te accepteren dat we hier zestiende en achttiende geworden zijn. Maar McLaren en Honda zullen dit weekend, dat we het liefst willen vergeten, snel achter zich laten en zich richten op de volgende race."

Vooral Button kan niet met een tevreden gevoel terugkijken naar de race. De Brit had een slechte start en kwam vervolgens vast te zitten achter beide Manors. "Ik had gigantische wielspin en werd gewoon achtergelaten door de rest. Het was vervolgens heel lastig om de Manors voorbij te komen. Zij reden op de soft en ik reed op de harde band. Dat was erg lastig maar uiteindelijk lukte het," aldus Button. "Ik ben als achttiende geëindigd, dat is vreselijk maar we hebben nog een beetje plezier gehaald uit wat kleine duels. We waren hier niet snel maar dat zullen we in de volgende race wel zijn. Het kan niet altijd feest zijn."

Button kwam slechts als achttiende over de finish (Pro Shots / Action Images)
Button kwam slechts als achttiende over de finish (Pro Shots / Action Images)