Sneijder onzeker voor Frankrijk

De kans dat Wesley Sneijder maandag kan spelen tegen Frankrijk is klein. Dat zei bondscoach Danny Blind na afloop van het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland tegen de NOS.

Sneijder raakte in de met 4-1 gewonnen wedstrijd geblesseerd en werd in de rust vervangen door Davy Pröpper. De middenvelder van Galatasaray, die tegen de Wit-Russen zijn 124ste interland speelde, zat in de aanloop naar de interland al met een hamstringblessure en die speelde in De Kuip weer op.

"Wesley had inderdaad weer last en daarom bleef hij in de kleedkamer achter. De kans is heel klein dat hij maandag kan spelen tegen de Fransen", aldus de bondscoach voor de camera van de NOS.

Sneijder zelf wilde nog niet op de zaken vooruitlopen, maar stelde wel dat wisselen in de rust een logische keuze was. "Ik kon niet verder. Dan moet je altijd kijken naar maandag. Je gaat geen risico's nemen als je thuis met 2-0 voor staat. Morgen kijken hoe we richting maandag gaan werken."

Nederland won van Wit-Rusland door doelpunten van Quincy Promes (2), Davy Klaassen en Vincent Janssen. Sneijder was de hangende linksbuiten, en zou tegen Frankrijk op die plek weleens vervangen kunnen worden door Luciano Narsingh.