Van Gerwen na kraker tegen Chisnall in finale World Grand Prix

Michael van Gerwen staat in de finale van de World Grand Prix. In een kraker van een halve finale won hij met 4-2 in sets van Dave Chisnall. Beide heren haalden een hoog niveau. Van Gerwen treft in de finale of Raymond van Barneveld of Gary Anderson. 

Het is Chisnall die aan de halve finale van het Dubbel In Dubbel Uit-toernooi mocht beginnen. Hij wist echter zijn eerste dubbel niet direct te vinden, waardoor Van Gerwen de druk er direct op kon zetten. Met een 101-finish werd het ook direct 1-0 voor de Brabander. Chizzy kon nog een leg pakken, maar met een 106-finish pakte Van Gerwen de eerste set (3-1).

Chisnall opende set twee met een break, waarna beide spelers elkaar opnieuw braken. In de vierde leg kon Van Gerwen zijn openingsdubbel niet vinden. Chisnall greep zijn kans en via dubbel vijf haalde hij de tweede binnen.

Ook de derde set begon met een break, maar Chisnaall repareerde dat direct. Van Gerwen gaf Chisnall vervolgens alle ruimte door tien pijlen op de openingsdubbel te missen, waardoor Chizzy op 2-1 kon komen en de Engelsman pakte vervolgens de set omdat Van Gerwen dubbel tien niet kon vinden. In de vierde set gingen alle legs met de pijlen mee, waardoor Van Gerwen met een tiendarter de stand gelijk kon trekken.

In set vijf is het Van Gerwen die snel op 2-0 kwam en ondanks twee 180'ers van Chisnall in de derde leg werd het 3-0, waardoor Van Gerwen op één set van de overwinning kwam. De Engelsman gaf niet op en opende set zes met een finish van 106. Op 2-1 wist Van Gerwen echter terug te breaken en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. Chisnall kreeg nog een kansje vanaf 167, maar kwam niet in de buurt. Mighty Mike maakte het af en plaatste zich voor de finale.