KLM weigert aan ALS lijdende Ricksen

Vliegtuigmaatschappij KLM heeft vandaag Fernando Ricksen de toegang geweigerd op de vlucht van Valencia naar Amsterdam. Oud-voetballer Ricksen vertelde in 2013 bij De Wereld Draait Door dat hij aan de slopende ziekte ALS leed en sindsdien spant hij zich in om fondsen te werven voor onderzoek naar de ziekte.

"Fernando is boos en snapt niets van de hele situatie. Hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen weken ook genoeg in het vliegtuig gezeten", zo vertelt Vincent de Vries, de biograaf van de oud-speler van onder andere AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg.

"Fernando wilde vandaag het vliegtuig pakken van Valencia, waar hij ook een huis heeft, naar Amsterdam, maar op de luchthaven werd hij de toegang tot het vliegtuig geweigerd. Als reden kreeg hij te horen dat hij niet zelf zijn riem los zou kunnen maken. Hij zou te ziek zijn om te vliegen, zegt de KLM. Volgens Fernando is dat niet waar. Hij belde mij boos en verdrietig op. Fernando zou zelfstandig naar Amsterdam vliegen, waar ik hem op zou halen. Morgen zou ik met hem door naar Glasgow vliegen, waar we zaterdag een benefiet hebben met een aantal oud-ploeggenoten uit zijn tijd bij Glasgow Rangers. Hopelijk mag hij morgen wel het vliegtuig in en redden we het alsnog", aldus De Vries.

De KLM heeft via Twitter laten weten de zaak uit te willen zoeken:

"Fernando heeft de afgelopen maand drie keer in het vliegtuig gezeten, dus het is gek dat het nu opeens een probleem is. Zijn situatie is eigenlijk al maanden hetzelfde. We zijn ook bezig met een documentaire over Ricksen voor RTL. Daarin zou het event van komende zaterdag ook een belangrijke rol gaan spelen, dus het is te hopen dat alles morgen in orde komt. Zo'n tien oud-spelers van Rangers, de oude club van Fernando, hebben al aangegeven bij het evenement aanwezig te zijn." Zo besloot De Vries tegenover AD Sportwereld.

KLM weigert aan ALS lijdende Ricksen (Pro Shots / Henk Korzelius)
KLM weigert aan ALS lijdende Ricksen (Pro Shots / Henk Korzelius)