FOK! Wat een weer..Wat meer wolkenvelden

Een krachtig hogedrukgebied boven Noord-Europa blijft ons weer voor nog onbepaalde tijd bepalen. Het is echt een enorm hoog met een kerndruk van 1045 tot zelfs even 1050 HpA. Dit zijn zeer hoge barometerstanden voor dit jaargetijde. In januari hadden de schaatsen uit het vet gekund, en met de huidige kaarten was zelfs een Elfstedentocht niet onmogelijk geweest. Maar ja, daar is het nog te vroeg voor.

Vandaag komen er met een vrij krachtige oost-noordoostenwind wat wolkenvelden binnendrijven vanuit Duitsland. Boven land lossen deze ook weer deels op, zodat de meeste zon op deze donderdag voor de westelijke helft is bestemd. Elders is er dus meer bewolking. Het blijft wel droog. De maxima liggen rond de 14 graden, maar door de stevige wind voelt het wel frisser aan. En dat is wel even wennen na al het warme weer.

Komende dagen veranderd er weinig tot niets. Er blijven wolkenvelden aanwezig, maar ook de zon schijnt geregeld. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al zou er tijdens het weekend in het zuidoosten een klein buitje kunnen vallen. 

Fijne dag!

Zon op 07:45
Zon onder 19:14
Zonkracht

2 /1

Nederland
 

Het laatste deel van de reis van Blind_Guardian vanuit Sint Petersburg. (Foto: Blind_Guardian)
Het laatste deel van de reis van Blind_Guardian vanuit Sint Petersburg. (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1799 Slag bij Castricum.
1940 De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de arierverklaringen van ambtenaren.
1966 Lsd wordt illegaal verklaard in de VS.
1981 Vliegtuigongeval Moerdijk: een Fokker F28-4000 stort neer in zwaar onweer bij Moerdijk.
2010 Acteur en zanger Antonie Kamerling overlijdt.