Sparta Praag stuurt spelers naar vrouwenelftal

Sparta Praag heeft een wel erg gevatte manier gevonden om twee spelers te straffen, naar aanleiding van seksistische opmerkingen afgelopen weekeinde. Ze zijn door de Tsjechische club tijdelijk naar het vrouwenelfal overgeheveld.

Doelman Tomas Koubek haalde afgelopen maandag het nieuws nadat er tijdens het duel met 1. FC Brno in blessuretijd een doelpunt viel in een buitenspelsituatie. Sparta speelde het duel daardoor met 3-3 gelijk. Op de helft waar het doelpunt viel stond op dat moment een vrouwelijke grensrechter, maar zij stak de vlag niet omhoog. Koubek zei na afloop dat 'vrouwen in de keuken thuishoren en niet de beslissing moeten hebben over mannenvoetbal'.

Nadat de goalie maandag al publiekelijk door het stof ging middels een boodschap op zijn Facebook-pagina (inclusief foto van zijn vrouw en dochter), heeft zijn club nu eveneens ingegrepen. Koubek moet 'tot nader order' meetrainen met het vrouwenelftal van de club.

Ook teamgenoot Lukas Vacha, die een foto van de grensrechter op Twitter plaatste met 'de kok' als bijschrift is tijdelijk overgeplaatst.