Depay wil zich bewijzen: "Bijrol niks voor mij"

Memphis Depay hoopt in de toekomst meer te kunnen betekenen bij Manchester United, en te laten zien waarom de club vorig seizoen nog 34 miljoen euro voor hem over had.

Het verblijf in Manchester is voor de oud-PSV'er tot nog toe een teleurstellende geweest. Binnengehaald als een aankomende wereldster, maar inmiddels verbannen tot de bank en zo nu en dan zelfs de tribune. Invalbeurten komen Depay soms toe, en dat is tegen het zere been.

De aanvaller denkt niet dat zijn transfer naar de Engelse topclub hem heeft veranderd. "Ik ben dezelfde persoon en ik weet wat ik wil. Een bijrol is niks voor mij", laat de 22-jarige weten in een interview met Metro. Mourinho zou het nog helemaal zien zitten in hem, stelt Depay. "Hij heeft zijn vertrouwen in me uitgesproken. Persoonlijk, maar ook in de pers."

"Ik ben niet een speler die al blij is met het feit dat hij onder contract staat bij Manchester United. Dit is mijn droomclub, maar ik wil wel spelen. Ik voel me als een geladen geweer. Ik ben er klaar voor om te spelen, maar moet op mijn kans wachten", aldus de door bondscoach Danny Blind opgeroepen vleugelspeler.