Marquez verplettert concurrentie in kwalificatie Aragon

Marc Marquez heeft met groot vertoon van macht de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Aragon in de MotoGP. De Spanjaard liet in de kwalificatie al in zijn eerste getimede ronde een tijd noteren van 1:47,117 minuten en daar kwam helemaal niemand meer bij in de buurt.

Marquez kwam zelf nog wel in de buurt van zijn eigen toptijd, maar de Hondacoureur verbeterde het niet meer. Maverick Viñales was de best of the rest. De Spanjaard snelde op zijn Suzuki in 1:47,748 naar de tweede tijd, vlak voor de eveneens Spaanse Yamaharijder Jorge Lorenzo. Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow en Valentino Rossi vormen zondag de tweede startrij.

In de Moto3 zal de Nederlander Bo Bendsneyder op MotorLand Aragon als tiende vertrekken in de race van zondag. In een spannende kwalificatie bleef hij een dikke halve seconde boven de tijd van Enea Bastianini, die de poleposition pakte. Jorge Navarro start als tweede, de Belg Livio Loi zette zeer knap de derde tijd neer. Brad Binder leek de favoriet voor de pole, maar vergooide zijn kans in de slotronde van de kwalificatie en werd zevende. Sam Lowes vertrekt in de Moto2 van poleposition nadat hij 0,05 seconden sneller was dan Alex Marquez.