Kill-cam van Sniper Elite 4 is bruter dan ooit

Het vierde deel van de tactische third person shooter Sniper Elite zit in de pijplijn voor begin 2017. Ontwikkelaar Rebellion Developments onthulde deze week een nieuwe gameplayvideo van de game, waarin de we de speler weer een veelvoud vitale organen aan flarden zien schieten, geheel in vertrouwde Röntgen-weergave.

Sniper Elite 4 speelt zich ditmaal af in Italië, nog altijd tijdens de Tweede Wereldoorlog, in het jaar 1943. Hoewel er een boel herkenning te vinden is, lijken een aantal dingen zoals het run-and-gun-element vloeiender te werken. Dit is natuurlijk niet de kern van Sniper Elite, maar de combat buiten het scherpschutterwezen kreeg in vorige delen het een en ander aan kritiek te verduren.

Het signatuur van Sniper Elite is nog altijd de kill-cam. Hiermee kan de speler in bijzonder detail en slow-motion vijanden omleggen door op specifieke lichaamsdelen te mikken met verbrijzelde botten en verscheurde organen als gevolg. Ook de melee-combat heeft dit systeem nu verder uitgebreid en het begint zo onderhand ook aardig te lijken op de X-Ray-attacks uit Mortal Kombat.

Bekijk het geweld hieronder. Sniper Elite 4 komt in februari 2017 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.