Ook Lokhorst vertrekt bij KNVB

Voetbalbond KNVB moet op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij de afdeling betaald voetbal. Johan Lokhorst heeft zijn functie per direct neergelegd. De andere vier leden (Henk Kivits, Simon Kelder, Johan de Kock en Ger Vermeulen, red.) zijn hiervan op de hoogte gesteld en beraden zich over hun eigen positie.

Lokhorst gaf op de site van de KNVB een verklaring uit: "Ik vind het jammer dat een deel van de eredivisieclubs ons werk om structurele veranderingen binnen de KNVB aan te brengen niet steunt. Ik betreur het ook dat die clubs deze week hun gebrek aan vertrouwen in mij en de RVC hebben kenbaar gemaakt. Zonder vertrouwen kun je niet functioneren."

Eerder deze week kwam naar buiten dat de benoeming van Gijs de Jong als nieuwe directeur betaald voetbal tegen het zere been van de clubs is. Zij waren niet gekend in het besluit van de KNVB en zeiden het vertrouwen in de rvc van de tak betaald voetbal van de KNVB op.

Ook het bondsbestuur van de KNVB uitte stevige kritiek op het handelen van de rvc van voorzitter Lokhorst. Bondsvoorzitter Michael van Praag erkende niet op de hoogte te zijn gesteld van het vertrek van Bert van Oostveen. Gisteren voegde vice-voorzitter Pier Eringa hier aan toe dat 'de kans is heel klein dat de rvc in zijn geheel blijft'.

Ook de situatie rond het Nederlands elftal roept vragen over het beleid van de KNVB op. De benoeming van Guus Hiddink en diens opvolger Danny Blind tot bondscoach was omstreden. Ook het vertrek van diverse assistenten rond het Nederlands elftal en de aanstelling van technisch directeur Hans van Breukelen is omstreden, net als de gang van zaken rond de eventuele benoeming van Ruud Gullit tot assistent van Blind.


De heren van Voetbal Inside waren al eerder het vertrouwen in Lokhorst kwijt (Bron: YouTube)