FOK! van hier tot Tokyo

FOK! gaat na E3, Comic-Con en Gamescom weer eens internationaal en dit keer helemaal naar Tokio. Deze week is de Tokyo Game Show in, jawel, je verwacht het niet, Tokio. Volg Pheno terwijl hij zich een weg baant door wachtrijen, metro's en hordes Japanners terwijl hij op zoek gaat naar van alles wat game/nerd/geek/otaku gerelateerd is.

Retro-games, arcades passeren de revu, maar natuurlijk gaat de vreetbeer ook weer op zoek naar eten dat je in Nederland niet snel op de menukaart zult vinden. Of verse sushi, want daar kun je hem wakker voor maken. HIj gaat zelfs uren in de regen staan om zeker te weten dat hij zijn lunch krijgt...

Met vooraf een bezoekje aan het hoofdkwartier van Bandai Namco begint de TGS al een dagje eerder met veel games van de Japanse uitgever. Vanaf donderdag gaat Pheno naar de Makuhari Messe om nog meer games te bekijken, te spelen en in VR te ondergaan. Natuurlijk zullen daar wat vreemde games te vinden zijn die alleen geimporteerd kunnen worden als je dat al zou willen.

Benieuwd naar de ervaringen van Pheno in Japan? Hier houdt hij een 'lief dagboek' bij.

FOK! goes Tokyo Game Show - dag 2 - retro arcade 2 (Foto: Pheno)

FOK! goes Tokyo Game Show - dag 4 - Pokemon (Foto: Pheno)

FOK! goes Tokyo Game Show - dag 3 - sushi (Foto: Pheno)