[eSports] Ook Natus Vincere stopt met Hearthstone

Dat team Archon zou stoppen met Hearthstone was een beetje te voorspellen, maar dat ook profteam Natus Vincere zou stoppen met Blizzard's kaartspel komt als een verrassing. Gisteren maakte Natus Vincere bekend dat alle spelers van Natus Vincere aan het einde van september gaan vertrekken, aldus leider Eugene "HarisPilton" Zolotarev.

En dat zijn niet de minste namen: Natus Vincere had onder andere wereldkampioen Sebastian "Ostkaka" Engwall en Insomnia Truesilver Championship III-finalist Sebastian "Xixo" Bentert, Jung Soo "Surrender" Kim en Frederik "Hoej" Nielsen in de gelederen. Zoals eerder gezegd blijven de spelers verbonden aan Na'Vi tot aan september, daarna zal de organisatie hen helpen met het vinden van nieuwe teams.

Natus Vincerne heeft geen reden gegeven voor de opheffing van het Hearthstone-team. Dat een team zoals Na'Vi opgeheven wordt kan zorgwekkend zijn voor de professionele Hearthstone-scene: Na'Vi stond bekend als een topteam en wellicht heeft alleen G2 Esports (het team van Thijs "ThijsNL" Molendijk) meer natuurtalent in de selectie zitten. 

Navi1
Ook Natus Vincere stopt met Hearthstone