'VIP-kamp aangevallen op Burning Man'

Bezoekers van kunst- en muziekfestival Burning Man hebben afgelopen week schade aangericht in een VIP-gedeelte van het festival.

Volgens de San Francisco Chronicle beweren de uitbaters van het exclusieve kamp, White Ocean, dat er elektriciteitsdraden zijn doorgeknipt, eigendommen zijn gestolen en dat de vandalen met honderden liters water hebben geprobeerd het kamp onder te laten lopen.

"De gebeurtenissen zijn voor ons de bevestiging dat sommige mensen vinden dat wij Burning Man niet verdienen", schrijven de organisatoren op Facebook. Volgens hen liet iemand van het festival hen weten dat het logisch was dat ze werden aangevallen, omdat ze niet iedereen verwelkomen. Dat druist in tegen één van de tien principes van Burning Man, 'radicale inclusie'.

Burning Man wordt ieder jaar gehouden in de woestijn in Nevada. Bezoekers bouwen samen een stad, Black Rock City op en breken die na afloop weer volledig af. Het festival staat bekend om het hippiekarakter en de gemeenschapszin. Het eindigt standaard met het verbranden van een enorme houten man, vandaar de naam Burning Man.

'VIP-kamp aangevallen op Burning Man'
'VIP-kamp aangevallen op Burning Man' (Foto: BuzzE)