KLM raakt bagage paralympiŽr kwijt, deelname Spelen onzeker

De Indiase atlete Deepa Malik zit met een probleem. Ze is van plan om komende week mee te doen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, maar voorlopig kan dat nog niet: de KLM is namelijk de nodige bagage kwijtgeraakt. 

Malik was vlak voor het weekeinde op weg van India naar Rio, waar de Spelen deze week geopend worden. Bij aankomst bleek dat een groot aantal van haar spullen er niet waren, zoals haar kleding, haar uniform voor de openingsceremonie, trainingsmateriaal en speciaal materiaal dat nodig is om aan het kogelstoten mee te kunnen doen. 

De Indiase zit in een rolstoel en om mee te mogen doen aan het kogelstoten moeten atleten uit veiligheidsoverwegingen een soort riem hebben die de stoel aan de grond vastzet. Deze riemen zijn ook verdwenen en dus moet Malik maar hopen dat het nog goedkomt of dat ze die van iemand anders kan lenen. Ook dat kan lastig of zelfs onmogelijk zijn, want de riemen zijn exact op maat gemaakt om bij de rolstoel van de atleet te passen.

Zondagavond bleek dat ze een van haar tassen weer in bezit had, maar de competitieriemen zijn nog altijd spoorloos en dus is het nog altijd maar de vraag of de nummer twee van het WK 2011 überhaupt mee kan doen in Rio.