'Verstappen moet onderduiken in Monza'

Formule 1-coureur Max Verstappen moet komend weekend in Monza uitkijken, en kan mogelijk zelfs beter onderduiken. Red Bull-teambaas Christian Horner adviseert Verstappen om 'niet te zeggen waar hij verblijft in Monza'. Ook adviseur Helmut Marko is er volgens nieuwssite 1Limburg niet gerust op: "Ik vrees dat Max nu de rode lap is voor Ferrari. Ik hoop dat de fans een beetje kalmeren."

In de Grand Prix van België haalde de Limburgse coureur zich de woede van Ferrari op de hals. In de eerste bocht had Verstappen een aanrijding met de Ferrari van Kimi Räikkönen. Gedurende de rest van de race bleven de twee coureurs bakkeleien.

FIA is het probleem
Volgens oud-coureur Jacques Villeneuve is autosportbond FIA deels schuldig aan de situatie. Hij denkt namelijk dat Verstappen een voorkeursbehandeling krijgt, en daarom niet gestraft wordt voor zijn acties. "De FIA is het probleem, omdat het erop lijkt dat Verstappen wordt beschermd. Ze willen dat hij een ster wordt."

Ook vindt Villeneuve dat Max een beetje moet dimmen. "Rustig, Max. Je nam een risico na de start en je verpestte het voor jezelf en voor de Ferrari-rijders. Je moet wat respect tonen, want uiteindelijk heeft iedereen elkaar nodig in dit kleine wereldje."