Lauda: "Verstappen moet naar psychiater"

Volgens meervoudig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda moet Max Verstappen een bezoek brengen aan de psychiater, zo liet hij aan het Duitse RTL weten. De Nederlander lag gisteren tijdens de race in België meermalen in de clash met de Ferrari van Kimi Räikkönen en veroorzaakte volgens de Oostenrijker diverse malen gevaarlijke situaties.

Na afloop van de race gaf Verstappen juist de Ferrari's de schuld van zijn startcrash en ook later in de race was er volgens de Red Bull-coureur weinig aan de hand geweest. Räikkönen klaagde op zijn beurt dat de Nederlander hem op het rechte stuk Kemmel gevaarlijk afblokte, maar de wedstrijdleiding zag niets in het voorval. Vele volgers van de Formule 1 beschouwen de acties van Verstappen echter als op het randje of er zelfs overheen.

Lauda: "Verstappen maakte een smerige manoeuvre bij de start en dwong later in de race Kimi buiten de baan. Dat gaat veel te ver. Hij moet hier duidelijk op gewezen worden. Het is fout wat hij gedaan heeft. Zo kun je niet in de Formule 1 rijden en races gaan winnen."

Na de kritiek van Verstappen op Ferrari gehoord te hebben ging Lauda zelfs nog een stapje verder. "Hij hoort in de psychiatrie thuis als hij zegt dat Kimi schuldig is. Coureurs moeten elkaar niet onnodig in gevaar brengen. Hij ging ver over de limiet, terwijl dat niet nodig was. Die jongen mist überhaupt het inzicht om te zien dat hij iets fout heeft gedaan. Ik ga maar eens met zijn vader Jos praten."