Uitslag FK Rostov - Ajax

Het Rusissche FK Rostov heeft Ajax met 4-1 verslagen in de strijd om een Champions League ticket. In Amsterdam bleven beide ploegen steken op 1-1. Door deze zege plaatst FK Rostov zich voor de groepsfase van het miljoenenbal. Ajax mag deel gaan in de groepsfase van de Europa League.

Ajax begon de wedstrijd met in het achterhoofd het feit dat er minimaal één doelpunt gemaakt moest worden. De plannen verliepen echter niet zoals het moest. Na ruim een half uur is het Azmoun die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een fraaie kopbal zorgde voor een 1-0 stand.

Ajax snakte enorm naar de rust. Maar dat bleek niet te helpen. In de tweede helft was het niet veel beter. Rostov rook bloed en ging op zoek naar de tweede treffer. Die kwam uiteindelijk door Jerochin. Met een kopbal bracht hij zijn ploeg naar de 2-0 en wederom incasseerde Ajax een kopdoelpunt. 

Zelden kwamen er kansen voor Ajax en dus greep Bosz in. Dolberg kwam erin voor Traoré. 

Tevergeefs want enkele momenten later was het Noboa die de bal kon binnen tikken. Cillessen was kansloos op het van richting veranderde schot en de Amsterdammer keken tegen een 3-0 achterstand aan. Niet veel later kwamen de Russen via een counter zelfs nog op 4-0. Een aardige combinatie die Noboa de gelegenheid gaf om één-op-één met Cillessen te komen. Met een vernederende roller kwam de vierde treffer op het scorebord. 

Een lichtpuntje voor Ajax kwamin de slotfase. Koedrjasjov haalde de doorgebroken Dolberg neer waardoor Ajax een strafschop mocht nemen. De rode kaart werd getoond aan Koedrjasjov. Klaassen verzilverde de kans: 4-1. 

De 23 meegereisde Ajacieden gingen met een teleurgesteld gevoel uit het stadion. 

Spelers Ajax druipen af na wanvertoning tegen Rostov (Pro Shots/Erwin Spek)
Spelers Ajax druipen af na wanvertoning tegen Rostov (Pro Shots/Erwin Spek)FK Rostov

4 - 1

Ajax

 34' Azmoun 
 52' Yehrokin 
 60' Noboa 
 66' Poloz 
 

 84' Klaassen(pen)

 
 Gele kaart: Viergever, (AFC Ajax), Azmoun, Poloz, Navas, (FK Rostov)
 Rode kaart: Kudryashov (83) (Fk Rostov)
 
Stadion: Olimp-2
Arbiter: Milorad Mazic (Servië)
 
Opstelling:   Opstelling:

 Djanajev, Terentjev, Novoseltsev, Navas, Koedrjasjov, Kalatsjev, Gatcan, Noboa, Jerochin, Poloz, Azmoun

  Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Viergever, Bazoer, Klaassen, Gudelj, El Ghazi, Traore, Younes