FOK! Wat een weer..Zonnig en tropisch heet.

Goeiemorgen! Het is zonnig en erg warm, zo niet heet vandaag. Gisteren werd het zelfs in Den Helder 30 graden en dat zie je ook maar 1 of 2x per jaar. Alleen de Wadden bleven wat achter met 27 graden, al is dat natuurlijk prima uit te houden.

Vanmiddag is het op de meeste plaatsen tropisch warm met maxima die ik schat op opnieuw 30 in Den Helder tot 35 in het uiterste zuiden. Het advies is dan ook om veel te drinken en geen al te grote inspanningen te doen. Veel wind staat er niet en wat er aan wind is komt uit het zuidoosten.

Morgen draait de wind tijdelijk naar een meer noordwestelijke richting en dan kan het in het noorden en westen even afkoelen naar waarden tot rond de 24 graden. In het binnenland blijft het waarschijnlijk wel 30 graden. Eigenlijk zijn dat maar details want het weer blijft onveranderd vrij zonnig.  Er komt wel wat meer hoge bewolking in het noordwesten, want een koufront ligt boven Engeland en komt iets dichterbij. Toch zal dat ons niet gaan bereiken. 

Voor zaterdag zijn er een paar modellen die een aantal onweersbuien berekenen, maar het blijft warm. Dat is nog steeds dat front waar ik het over had. Maar het is nog te vroeg voor details. Maar een onweersbui valt niet uit te sluiten.

Zondag is het dan weer volop heet, want het front komt niet door. De echt 'koelere' lucht lijkt ons pas rond of na maandag te bereiken. Het front lijkt dan inactief door het land te trekken. Daarachter wordt het dan 22 tot 24 graden. Ook heerlijk natuurlijk. Voor eventuele buien is het nog wat vroeg om in details te gaan, maar de kansen lijken iets toe te nemen. 

Zon op 06:39
Zon onder 20:43
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Onweersbui in Zuid-Afrika (Foto: Duco)
Een prachtige foto van een onweersbui boven Zuid-Afrika. Hadden we dat hier maar weer eens. Bedankt Duco! (Foto: Duco)

Zonsondergang Papabear (Foto: Papabear)
Zonsondergang vanuit eigen land gezien door Papabear.

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
383 Keizer Gratianus wordt bij Lugdunum (Lyon) door opstandige soldaten gevangen genomen en vermoord.
1438 In Gouda ontstaat een grote stadsbrand.
1972 Verkeersramp bij Prinsenbeek. Er komen 13 mensen om het leven bij een kettingbotsing in zeer dichte mist.
1981 Mark David Chapman wordt wegens de moord op John Lennon veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
1988 Het historisch stadscentrum van Lissabon wordt door brand verwoest. 
2006 Het laatste massa-geproduceerde filmrolletje van Europa komt in Tilburg van de lopende band. 

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.